De Nationale Jeugdhulpprijzen worden uitgereikt aan bijzondere en veelbelovende projecten en initiatieven, die zich inzetten voor jongeren binnen de jeugdhulp. De organisatie én keuze voor de genomineerden en prijswinnaar(s) komt dit jaar voor het eerst volledig in de handen van jongeren te liggen. Stichting Alexander ondersteunt de jongeren en Pro Juventute financiert de Nationale Jeugdhulpprijzen 2019.

Jongeren aan zet

De jongeren hebben zich de afgelopen tijd gebogen over onderwerpen zoals het thema van dit jaar, de beoordelingscriteria voor de ingezonden projecten en hoe ze de prijzen het beste kunnen verdelen over de winnaars. Door middel van actieve werkvormen hebben de jongeren hun creatieve en ambitieuze ideeën om kunnen zetten in concrete plannen. Onlangs zijn zij langs geweest bij het bestuur van Pro Juventute om te vertellen over hun proces tot nu toe en kondigden ze het thema aan voor dit jaar.

Thema 2019: Identity

Jongeren hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘Identity’. In het Engels, zodat de nadruk ligt op I, ik. Dit jaar gaan de prijzen naar inspirerende initiatieven binnen de jeugdhulp, waarbij de identiteit van jongeren een belangrijke plek inneemt. Initiatieven waarbij er oog is voor verschil en waar die verschillen ook serieus worden genomen. Ieder kind – óók zij die hulp ontvangen – moet tenslotte zichzelf kunnen zijn. Het kunnen bijvoorbeeld initiatieven zijn op het gebied van hulp, ondersteuning, educatie of opvang. 

Stemmen!

De genomineerden van de Nationale Jeugdhulpprijzen zijn bekend. Op de website van de Nationale Jeugdhulpprijzen kan dus gestemd worden! De stemtool staat open tot en met 26 november 2019. Als je stemt, krijg je via de mail een code. Check altijd even je spam-inbox of de code daar terecht is gekomen.

Uitreiking op 27 november 2019

De prijsuitreiking is op woensdag 27 november van 19:00 tot 21:00 in Amsterdam. Het wordt een feestelijke avond met een inhoudelijk randje. De identiteit van jongeren binnen de (preventieve) jeugdhulp is tenslotte iets om bij stil te staan. Op deze avond worden de juryprijs van € 12.500,- en de publieksprijs van € 7.500,- uitgereikt.

Meer informatie

Ga naar de website www.nationalejeugdhulpprijzen.nl voor meer informatie. Of kijk regelmatig naar het laatste nieuws over de Nationale Jeugdhulpprijzen 2019.