De Nationale Jeugdhulpprijzen worden uitgereikt aan bijzondere en veelbelovende projecten en initiatieven, die zich inzetten voor jongeren binnen de jeugdhulp. De uitreiking van de Nationale Jeugdhulpprijzen vindt iedere twee jaar plaats. Er is een jongeren juryprijs van 12.500,- euro en een publieksprijs van 7.500,- euro. De organisatie en keuze voor de genomineerden en prijswinnaar(s) ligt volledig in de handen van jongeren zelf.

De organisatie van de Nationale Jeugdhulpprijzen is gestart. Veelbelovende projecten en initiatieven die zich inzetten voor jongeren binnen de jeugdhulp kunnen vanaf donderdag 1 juli 2021 worden aangemeld voor de Nationale Jeugdhulpprijzen. De prijzen worden dit jaar uitgereikt aan mooie projecten waarin jongeren ondersteund worden bij het volwassen worden. De initiatieven dragen bij aan het verbeteren van de overgang naar zelfstandigheid of de volwassenenzorg. Bijna een op de tien jongeren tot 23 jaar kreeg vorig jaar een vorm van jeugdzorg, blijkt uit cijfers van het CBS.

Thema 2021

Dit jaar is het thema ‘How to: Volwassen worden?’. Nickey van den Berg, projectleider bij Stichting Alexander, licht het thema toe: “Hoe doe je dat eigenlijk, volwassen worden? En wat komt daar allemaal bij kijken? Dit zijn belangrijke vragen voor alle jongeren, maar in het bijzonder voor jongeren die met jeugdhulp te maken hebben”.

Meer informatie

Ga naar de website www.nationalejeugdhulpprijzen.nl voor meer informatie. Of kijk regelmatig naar het laatste nieuws over de Nationale Jeugdhulpprijzen 2019. De organisatie én keuze voor de genomineerden en prijswinnaar(s) ligt in de handen van jongeren. Zij worden hierbij ondersteund door Stichting Alexander en gefinancierd door Pro Juventute.