Dit is Sabina Gautam, anno 2023 is zij 19 jaar. Ze heeft een jongere zus en een jonger broertje. In 2015 woonden zij met hun vader en moeder in een dorp, dat op 25 april van dat jaar compleet is weggevaagd door de zware aardbeving, die het land trof. Daarbij is hun vader om het leven gekomen. Moeder bleef dus achter met 3 jonge kinderen.

Ze zijn met ander overlevenden uit hun dorp gevlucht naar Kathmandu, waar het leven voor hen niet gemakkelijk was en is. Het gezin was en is arm en in Nepal is er geen ondersteuning voor alleenstaande ouders. Omdat moeder ongeschoold is, kan ze alleen werken als dagloner wat niet veel verdiend. Dat betekent lange dagen ver van huis, zwaar werk doen, en je kinderen noodgedwongen aan hun lot overlaten.

Dat is sowieso verschrikkelijk maar in het geval van Sabina ook nog gevaarlijk, want ze lijdt aan epilepsie. Gelukkig was er voor Sabina en haar zus en broertje plaats bij de buitenschoolse opvang SHCOP, waar ze de nodige ondersteuning (opvang, ondersteuning, voeding, aandacht, huiswerkbegeleiding) kregen. Mede daarom hebben de meiden hun middelbare schoolopleiding op glorieuze wijze kunnen afronden en doet ook hun broertje het hartstikke goed.

Na jaren van gezondheidsproblemen lijkt nu de juiste medicatie te zijn gevonden en maakt Sabina het goed. Ze woont samen met haar zus op een kamer bij het SHCOP waar ze dagelijks helpen bij de opvang van andere kinderen, waaronder hun broertje. Deze zomer heeft ze haar School Leaving Certificate (SlC) gehaald. Haar volgende stap is de bacheloropleiding computer applications.

Haar doel is om te werken bij de ontwikkelingsorganisatie van de overheid. Zo wil ze bijdragen aan de verbetering van andere mensen die zonder hulp niet verder komen. “Ik wil echt helpen om Nepal beter te maken”, legt ze haar intrinsieke motivatie kort en bondig uit. En als het iemand gaat lukken, is het Sabina.

Meer horen zien en lezen over Sabina? Ga naar https://4smilingfaces.nl/sabina2022/ en https://4smilingfaces.nl/sachinaensabinanl/.