De Krajicek Foundation brengt al 26 jaar jeugd in beweging, let’s play!

In aandachtswijken motiveren we jeugd om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Want kinderen die regelmatig buiten sporten en spelen, zijn vrolijker, gezonder én ontwikkelen sneller hun talenten.

Buiten spelen en sporten

Voor ruim 220.000 kinderen in Nederland is buiten spelen en sporten niet vanzelfsprekend. De Krajicek Foundation legt daarom Playgrounds aan: multifunctionele sportvelden, waar kinderen dicht bij huis onbezorgd en veilig kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Anno 2023 zijn er in Nederland 129 Playgrounds verspreid over 43 gemeentes. In Den Haag zijn maar liefst 15 Krajicek Playgrounds te vinden. Wij zorgen voor extra begeleiding door jongeren uit de wijk zelf in te zetten die in ruil voor een studiebeurs verzorgen activiteiten op hun eigen Playgrounds verzorgen: de Krajicek Scholarshippers.

Krajicek Playground: community in de wijk

Een Krajicek Playground is een kleine community in de wijk; een plek die jongeren met elkaar verbindt, waar iedereen welkom is en waar iedereen erbij hoort. Een plek waar rolmodellen schitteren en waar nieuwe rolmodellen opstaan. Een plek waar kansen worden geboden en handvatten worden gegeven voor de toekomst. Een plek die de sociale cohesie in een wijk bevorderd. Het motto ‘samen bereiken we meer’, dát is de kracht van de Krajicek Community!

Dit alles kunnen wij niet alleen. Daarom zijn wij ontzettend dankbaar voor de steun van iedereen die ons werk een warm hart toedraagt, zoals Stichting Steunfonds Pro Juventute: veel dank voor jullie support in Den Haag!