Met een jonge ambitieuze groep filmmakers werken wij aan het project Koers. Een korte coming-of-age film gebaseerd op de jeugd van regisseur Fer van der Hoff over het afscheid tussen ouders en kind tijdens de eerste dag op het schippersinternaat.

De film gaat in 2023 in première. Hierop aansluitend volgt een impactprogramma in samenwerking met De Denkschool voor basis- en middelbare scholen en filmvertoningen met nagesprekken voor jongeren en volwassenen met een internaat verleden en/of hechtingsproblemen. Wij zetten ons in om de thematiek van de korte film bespreekbaar te maken op organisaties die actief zijn in het onderwijs en de jeugdzorg.

Projectsteun

Dankzij steun van De Gemeente Rotterdam en het VEVAM fonds kon het project van de grond komen. Samen met Stichting Steunfonds Pro Juventute kunnen wij in 2023 het impactprogramma een sterkere en bredere basis geven in de jeugdzorg. Net als wij maken onze partners zich hard voor het bevorderen van kansen voor jonge en diverse makers in de culturele sector en vinden zij de verbinding die kunst brengt in de maatschappij belangrijk.